Produse Wynen Gas

Solutii de alimentare cu GPL

Solutia clasica de alimentare cu gaz a consumatorilor din rulote si autorulote (aragaz, frigider, soba, boiler de apa calda etc.) o constituie butelia de aragaz, care se poate schimba la orice punct de distributie existent pe teritoriul tarii.

Exista mai multe inconveniente legate de aceasta solutie: buteliile de aragaz nu sunt standardizate in Uniunea Europeana, ceea ce duce la imposibilitatea schimbarii unei butelii romanesti in alta tara; amestecul de gaz din interior, la temperaturi scazute, nu se mai vaporizeaza, ba chiar in destule cazuri poate sa inghete in butelie.

Si nu in ultimul rand, gazul din butelie se termina atunci cand ai mai multa nevoie de el: intr-o noapte friguroasa, putin dupa miezul noptii…

Pentru eliminarea acestor probleme, au fost concepute recipiente de stocare pentru GPL, proiectate special pentru utilizarea in rulote sau autorulote. Aceste recipiente pot fi:

  • sub forma unei butelii asemanatoare celei de aragaz

 

  • sub forma de rezervor cilindric

 

 

Incepand din 2011 suntem importatori si distribuitori ai companiei Wynen Gas din Germania, specializata in astfel de sisteme.

Avantajele folosirii unor astfel de recipiente sunt:

  • fiecare butelie sau rezervor pentru GPL este construit din tabla de otel cu grosimea de 2.5 mm;
  • presiunea de test este de 30 Bar;
  • permite umplerea cu GPL la orice statie de GPL din tara sau din strainatate;
  • este prevazut cu gura de umplere standardizata pentru GPL;

  • fiecare butelie sau rezervor de GPL are montata o supapa care permite umplerea recipientului cu maxim 80% din capacitate. Diferenta de 20% din capacitate permite vaporizarea GPL-ului lichid, astfel incat la consumatori ajunge GPL in stare gazoasa, nu lichida;

 

  • fiecare butelie sau rezervor pentru GPL este echipata cu un indicator al cantitatii de lichid existente in recipient, oferind astfel un confort deosebit utilizatorului, care cunoaste in permanenta cantitatea de lichid de care mai dispune;

 

  • exista posibilitatea echiparii recipientelor cu un indicator de nivel care sa indice in rulota sau autorulota cantitatea de gaz existenta in recipient;

 

  • cu ajutorul accesoriilor, este posibila realizarea umplerii recipientelor printr-o gura de umplere montata in peretele exterior al rulotei sau autorulotei (similar sistemelor de umplere existente la instalatiile GPL pentru autovehicule).

 

Domeniul de utilizare al acestor recipiente este foarte larg. Practic, orice aplicatie mobila care necesita alimentarea cu GPL in stare gazoasa poate beneficia de un astfel de sistem. Putem enumera aici rulotele, autorulotele, punctele de vanzare mobile, ateliere mobile, ambarcatiuni etc.

Pentru preturile din Romania va rugam sa ne contactati, deoarece preturile finale variaza in functie de grupa de produse.